Skip to main content

News feed

Hatékonyságáért díjazták a BME részvételével működő egyetemi hálózatot

2024. 07. 18.
CEEPUS

A CEEPUS program a közép-európai kutatók mobilitását támogatja.

Miniszteri díjat kapott az a közép-európai egyetemi hálózat, amelynek többek között a BME KJK Közlekedéstechnológiai és Közlekedésgazdasági Tanszéke is tagja – derül ki a Tempus Közalapítvány CEEPUS-irodájának tájékoztatásából.

A Fostering sustainable partnership between academia and industry in improving applicability of logistics thinking („A fenntartható partnerség előmozdítása a tudományos és az ipari szféra között a logisztikai gondolkodásmód alkalmazhatóságának javítása érdekében”) néven futó hálózat a 2021/22-es tanévi teljesítményével érdemelte ki az elismerést, melyet a tagországok minisztereinek egyöntetű döntése alapján ítélnek oda.

„A CEEPUS egy Európai Unió által támogatott program, mely a közép-európai egyetemekből szerveződött hálózatok kutatóinak mobilitásfinanszírozására szolgál. Az egymással jellemzően már szakmai kapcsolatban álló partnerek a kutatásaik szempontjából releváns témákban pályáznak a forrásra, amelyből a kutatók évi 5-6, egyenként minimum 5 napos utazásainak, illetve az egy hónapos PhD-ösztöndíjaknak a költségeit fedezik. Minden esetben a vendéglátó ország finanszírozza az utazásokat” – magyarázta kérdésünkre Török Ádám hálózati koordinátor, a KJK dékánhelyettese.

A látogatások célja a szakmai és oktatásszervezési újdonságok, jó gyakorlatok megosztása, valamint a találkozás helyi ipari partnerekkel.

„A miénk egy logisztikai menedzsmenttel foglalkozó hálózat, Magyarországról a BME mellett benne van a Szegedi Tudományegyetem is. A miniszteri díjat az elnyert források kiemelkedően hatékony kihasználásáért adják, idén zsinórban másodszor nyerte el hálózatunk” – tette hozzá Török Ádám.

A CEEPUS programról itt lehet további információkat olvasni.