Skip to main content

News feed

Online konferencián mutatta be kutatását a BME 230 ÚNKP-ösztöndíjasa

2024. 06. 14.
UNKP

A legtöbb érdeklődőt az Építészmérnöki tudományok szekció vonzotta.

A 2023/2024-es tanévben a Műegyetem 259 hallgatója kapta meg az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) pályázati támogatását. Közülük 29-en (a rövidebb futamidejű, 5 és 6 hónapos ösztöndíjasok a GPK-ról, a VBK-ról és VIK-ról) a januári kari konferencián mutatták be a munkájukat, a többiek pedig a május legvégén megtartott online konferencián teljesítették az előadási kötelezettségüket.

Táblázat

Az egyetem ezúttal is lehetőséget biztosított a részvételre egy prezentációstechnika-képzésen, melynek célja az ösztöndíjasok verbális és nem verbális készségeinek fejlesztése volt. A négyórás tréning PowerPoint-előadások készítéséhez (tartalom, struktúra, forma, vizuális és technikai elemek) és előadásához (retorika, beszédtechnika, közönség- és stresszkezelés) nyújtott segítséget, összesen nyolcan vettek rajta részt.

Előadások tábla

Az ÚNKP  intézményi éves záró rendezvénye fennakadás nélkül zajlott le, amiben vélhetően szerepet játszott a közreműködőknek az elmúlt egy évben a virtuális konferenciák világában szerzett rutinja. Az előadását minden ösztöndíjra jogosult megtartotta, hat esetben engedélyezett távolmaradás miatt videófelvételről lejátszva. A saját oldalon online nézhető előadásokat összesen több mint százan látogatták, zömmel az egyetemen belülről. A legtöbb érdeklődőt az Építészmérnöki tudományok, a Bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok 1 és 2, valamint az Építőmérnöki tudományok szekció vonzotta.

A konferencia során diszkusszió követte a 15 perces előadásokat a kutatási eredmények mélyebb megismerése, illetve a résztvevők közötti kapcsolatteremtés érdekében. A konferencia széles spektrumot ölelt át, a 20 szekció témái a műszaki tudományoktól a természet-, az informatikai és a társadalomtudományokon át az építőművészetekig terjedtek. Az oktatók elégedettek voltak a szakmai színvonallal és az előadók felkészültségével, az időkereteket jellemzően mindenütt sikerült tartani.

 

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság