Skip to main content

News feed

AI-tanácsok vállalkozásoknak: okoskonferenciát rendez a BME

2024. 06. 11.
VIK_LOGO

A kkv-szektor és a közintézmények mesterségesintelligencia-használata lesz a fő téma.

Okos döntések, sikeres vállalkozások címmel tart konferenciát a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara a mesterséges intelligencia használatáról a kkv-szektorban és a közintézményekben.

Elsősorban azokat várják június 13-án, csütörtökön a BME Q épületébe, akiket érdekli, hogy hogyan lehet felpörgetni egy vállalkozás működését a mesterséges intelligencia segítségével, milyen MI-alapú szolgáltatásokat érdemes választani, és melyek a legújabb trendek és innovációk a vállalkozásfejlesztés területén.

Szó lesz továbbá arról is, hogy milyen finanszírozási lehetőségeket kínál az MI EDIH projekt. Az Európai Unió a Digitális Európa Programja keretében támogatja az Európai Digitális Innovációs Központok felállítását, a programban számos hazai intézmény vesz részt, az egyik projektjük az MI EDIH. Célja az MI széleskörű alkalmazásának elősegítése a társadalomban és a gazdaságban, különös tekintettel a kis- és közepes vállalkozások (kkv) és közintézmények igényeire.

A konferencia reggel 9-kor kezdődik Charaf Hassan, a VIK dékánja - hétfő óta egyben a Műegyetem rektorjelöltje – és Spaller Endre, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elnöke köszöntőjével.

Az előadások három szekcióban zajlanak majd:

1. MI-ökoszisztéma és innováció
2. Az MI EDIH projekt és szolgáltatásai
3. MI és digitális transzformáció a gyakorlatban 

A részletes program itt érhető el, regisztrálni pedig itt lehet.

 

GP