Skip to main content

News feed

Ülésezett a Szenátus

2023. 11. 28.

Új szakirányú továbbképzési szakok indítása és rektori, valamint kancellári beszámoló is szerepelt a BME Szenátusának november 27-i ülésének napirendjén.

A BME Szenátusa november 27-i ülésén több napirendi pontot tárgyalt. A Szenátus napirendjén szerepelt Bihari Péter rektorhelyettes javaslata a Szervezeti és Működési Rend módosításáról. Az ülés témái voltak továbbá Orbulov Imre Norbert, a Gépészmérnöki Kar dékánjának előterjesztései új szakirányú továbbképzési szakok indításáról (többek között polimer alkatrész- és szermszámtervező, gumiipari, polimer kompozittechnológiai, valamint polimer additív gyártástechnológiai szakmérnök szakon). Szarka András, a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar dékánjának biotechnológia mesterszak, valamint a gyógyszergyártás és -nagykereskedelem minőségbiztosítása szakirányú továbbképzés szakfelelőseinek személyére vonatkozó javaslatairól is döntött a testület.

A Szenátus meghallgatta Verseghi-Nagy Miklós kancellár beszámolóját az egyetem 2023. évi költségvetésének végrehajtásáról, valamint Czigány Tibor rektor beszámolóját a fenntartóval folytatott tárgyalásokról.

A napirenden szereplő javaslatokat a Szenátus elfogadta. A Szenátus ülésének napirendje itt olvasható, teljes hangfelvétele itt hallgatható meg. A Szenátus legutóbbi, október 30-i ülését összefoglaló hír itt olvasható.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság