Skip to main content

News feed

Gyere, Bulizz Még Egyet, mert újra dübörög a lágymányosi kampusz!

2023. 09. 12.

Igazi fesztiválhangulat költözik az Infoparkba a 16. BME Egyetemi Napokon, ahol a gazdag zenei repertoár mellett új szórakoztató programelemekkel is készülnek a szervezők.

3 nap, 5 fellépési helyszín és több mint 55 előadó várja a nyár zárásaként még egy ráadásban bulizni vágyókat. A 16. BME Egyetemi Napokat 2023. szeptember 12. és 16. között az Infoparkban rendezik meg. Ott leszel? Várunk!

A főváros legnagyobb hallgatói fesztiváljának zenei kínálatában megjelenik a rap, a pop, a techno, az electronic, a klasszikus rock és az indie irányzat is.

A rendezvény Nagyszínpadán olyan előadók lépnek fel, mint Azahriah, Carson Coma, Dzsúdló, Wellhello, Krúbi, Csaknekedkislány, Manuel, Korda György és Balázs Klári. Esténként közkedvelt top lemezlovasok lesznek műsoron, így Szecsei, Purebeat, Regán Lili, Metzker Viktória, Yamina, Willcox, Jauri vagy Katapult DJ. Fellépnek a magyar zenei életben több évtizedes múlttal rendelkező „retro” együttesek, mint az Animal Cannibals, Groovehouse, Csordás Tibi/Fiesta, Erős vs. Spigiboy, DJ Náksi vagy Sterbinszky. A party stage színpadon óránként váltják egymás a fellépők, minden nap lesz táncház a BME Tíztánc együttessel, mulatós diszkó és utcabál.

A tavalyi évhez hasonlóan idén napközben és este is lesznek kifejezetten hallgatóknak szóló programok. Látványos és interaktív bemutatót tart majd a BME Kísérleti Kör, és fiataloknak szóló aktivitásokkal készülnek a rendezvény kitelepült vállalati partnerei is.

Az idei programban újdonság lesz a stand-up comedy: fellépnek a Dumaszínház társulat humoristái, mint például Ács Fruzsina, Szabó Balázs Máté vagy Hajdú Balázs.

A lebonyolításban is készülnek újdonságokkal a szervezők, idén először lesz VIP részleg, amely a következő előnyökhöz juttatja a vásárlókat: sorban állás nélkül juthatnak be a rendezvény helyszínére, külön italpult és mosdó áll rendelkezésükre, emellett exkluzív vendégekkel együtt élvezhetik a koncerteket.

Pénztárcabarát akciókkal is várják a fesztiválozókat: a BME Egyetemi Napok nyitónapján 17:00 és 18:00 között féláron lehet majd sört vásárolni.

Mit szeretnek hallgatni a magyar fiatalok?

A BME Egyetemi Napok szervezői több mint 500 magyar fiatalt kérdeztek meg zenei ízlésükről, zenehallgatási szokásaikról. A 18 és 25 év közöttiek körében végzett felmérésből kiderült, hogy majdnem minden magyar fiatal hallgat zenét bizonyos időközönként, kedvenc zenei műfajuk a pop, mögötte a rap, majd ezt követi az elektronikus zene és a rock, míg a válaszadók harmada az R&B-t és a latin zenéket kedveli. Tízből kilenc válaszadó szívesen hallgatja magyar előadók alkotásait. A kedvenc együttesek listáján ott van a Carson Coma, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, a Halott Pénz és a BSW. A legkedveltebb magyar férfi előadók élmezőnyében Azahriah, ByeAlex, Beton Hofi, Dzsúdló és Krúbi is ott áll, a nőknél pedig Ajsa Luna, Paulina, Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Schoblocker Barbara, Tóth Andi és Balázs Klári is népszerű ebben a korosztályban.

„Folyamatosan mérjük a fesztiválozók elégedettségét, emellett a hazai zenei piac résztvevőit és ezen előadók pozícióját a kedveltségi skálán. A kutatásunk eredménye is igazolja a BME Egyetemi Napok programpalettájának sikerességét, hiszen ismerjük a célközönségünket és igényeiket. A felmérésben megnevezett kedvenc előadók közül a legtöbben fellépnek a fesztiválon, és tartogatunk még további meglepetéseket nemcsak a zene, hanem a különböző programelemek kapcsán is. A Dumaszínház társulat három kiemelkedő humoristája, Ács Fruzsina, Szabó Balázs Máté és Hajdú Balázs is fellép a helyszínen, őket is a BME Egyetemi Napok közössége választotta egy online szavazás keretében” – árulta el a programkínálatról és a fesztiválkutatás hátteréről Orbán Balázs, a BME Egyetemi Napok főszervezője. Megtudtuk tőle azt is, hogy bmeshop.hu kínálatában már megjelentek és meg is vásárolhatók az új stílusos fesztivál merch kollekció darabjai.

A szórakoztató rendezvény kiegészítéseként a szeptember 12-i, rektori szünettel egybekötött BME Egyetemi Sportnapon a mozogni vágyó fiatalok a BME Sporttelep és Sportközpont lehetőségeit is élvezhetik.

A sportnapon futballozni, 3-as vagy 5-ös formációban streetballozni, teniszezni, strandröpladázni, sörpongozni, csocsózni, tollaslabdázni, squasholni, ricochetzni, ping-pongozni vagy akár szkanderezni is lehet.

A vezetett edzések között lesz jóga, spinning, aerobic, vívás, gerinctorna és TRX, míg a szabadjátékok között lasertag, tollaslabda, buborékfoci, tenisz vagy squash. Az egyes sportokra, foglalkozásokra az alábbi linken lehet jelentkezni.

 

A sportnapon való részvétel egy igazolt testnevelés órával egyenértékű.

 

A fesztiválon a környezettudatosság jegyében az italokat repoharakban adják ki az italpultoknál. A repoharak tokenért cserébe visszaválthatók, ám pénzre nem cserélhetők be. Fontos információ, hogy a fesztivál teljes területe készpénzmentes. A szervezők kérik, hogy a gyors és kényelmes fizetés érdekében mindenki használja a bankkártyáját, mobilfizetési applikációját vagy vegye igénybe a Hellopay szolgáltatásait

A BME Egyetemi Napok iránt idén is nagy az érdeklődés: a rendezvényre már csak korlátozott számban kapható VIP bérlet, illetve napijegy vásárolható 7.999 forintos kezdőáron, a hagyományos bérletek, illetve bizonyos típusú napijegyek elfogytak. A várható sorok miatt kérik a szervezők, hogy a vendégek időben érkezzenek, valamint már kora délután előre váltsák be jegyeiket karszalagokra. A jegyvásárlásról bővebb információk a rendezvény honlapján olvashatók. A szervezők tájékoztatása szerint az előzetes jegyvásárlás mellett korlátozott számban a helyszínen is lesz lehetőség a belépők megváltására.

 

Aktuális információk a rendezvényről:

Weboldal: https://egyeteminapok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/egyeteminapok

Instagram: https://www.instagram.com/egyeteminapok/

Tik-Tok: https://www.tiktok.com/@bme_egyetemi_napok

 

 

TZS-KJ

Fotók: BME Egyetemi Napok