Skip to main content

News feed

Új kezdeményezés a Műegyetemen

2023. 09. 19.

Sikeres volt a BME-n az első alkalommal megrendezett „Műszakváltó” rendezvény, melynek fókuszában a munka és a magánélet egyensúlya, a mentális és fizikai egészségmegőrzés volt.

Új közösségi tér nyílt meg a Műegyetem E épületének földszintjén. melynek feladata, hogy baba- és gyerekbarát teret biztosítson azon BME-s kisgyermekes szülők számára, akik a gyermekgondozás ideje alatt is folytatni kívánják tudományos vagy hivatali tevékenységüket, egyetemi tanulmányaikat, így segítve fokozatos visszatérésüket az egyetem kötelékébe és a munka világába. 

A Műszakváltó egyik helyszíne az egészségügyi szűrőbusz már a program kezdete előtt tucatnyi érdeklődőt vonzott. A buszokon többféle megbetegedés szűrővizsgálata mellett például melanoma kockázatcsökkentő tanácsokat is kaphattak az érdeklődők. A szűréseket az Országos Kórházi Főigazgatóság „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program keretében valósította meg. A nap folyamán közel 200-an éltek a lehetőséggel.

 A nap folyamán több, interaktív előadásban ismerkedhettek meg azzal, hogy milyen lehetőségek nyílnak a munka és magánélet közti egyensúly megteremtésére. Kun Ágota teltházas előadást tartott a mentális egészségről és a stresszkezelésről.

Az egész napos program zárásaként a nézők az Itt és Most Társulat interaktív előadásában ismerkedhettek meg az improvizáció, az itt és most rejtelmeivel.

Az rendezvényt az egyetemi Gender Equality Kari Összekötő Munka Csoport, az Esélyegyenlőségi Bizottság és a Tehetségsegítő Tanács közösen szervezte meg annak érdekében, hogy a BME dolgozói egy kis időt szánjanak a mentális és fizikai egészségmegőrzésre, a munkavállói lét kiegyensúlyozottabbá válására, a családi élet és a munka összhangjára.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság-KJ

Fotók: Geberle B