Skip to main content

News feed

Műegyetemi siker a Danube Cup versenyen

2023. 05. 16.

A BME csapata, a „Gellit” nyerte a Danube Cup-ot, a hallgatói innovációk és startupok versenyének nemzetközi döntőjét Regensburgban.

A Danube Cup a Műegyetem és Corvinus Egyetem közös alapítású nemzetközi versenye, melynek kupáját most először hódították el magyarok.

A bajorországi Regensburgban rendezett versenyen a Mészáros Márton, Farkas Szabolcs és Mogyoróssy Nóra összetételű "Gellit" csapat szerezte meg az első díjat, és kapta meg a vele járó ezer eurós fődíjat. A Gellit olyan innovációt kínál a farmok számára, amellyel az állati hulladékot kiváló minőségű talajjavító termékké alakíthatják át. A Gellit alapítói műegyetemi hallgatók, Mogyoróssy Nóra a BME GTK Master of Business Administration szakon végzett, Mészáros Márton és Farkas Szabolcs a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar biomérnök mesterszakának hallgató.

Öt ország nyolc egyetemének csapatai mérkőztek meg a versenyen, ahol a BME csapatának innovatív vállalkozási tervét találta legjobbnak a zsűri.

A hallgatók a BME GTK vállalkozásfejlesztési kurzusán dolgoztak együtt mentoraikkal a fejlesztés üzleti szempontú kidolgozásán. A felkészítőik Danyi Pál egyetemi docens (BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék), valamint a BME GTK vállalkozásfejlesztési képzéseinek oktatói, Borbély Viktor, Dehelán Gábor és Vecsenyi János voltak.

Vecsenyi János, Mészáros Márton, Farkas Szabolcs, Danyi Pál

A Danube Cup versenysorozatot eredetileg Vecsenyi János, a BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékének címzetes egyetemi tanára, valamint Danyi Pál, a tanszék egyetemi docense hívta életre hét évvel ezelőtt a Műegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vállalkozó hallgatói számára. A 2016-ban elindult Danube Cup startup versenyt rövid időn belül jelentős nemzetközi érdeklődés is övezte: több Duna-menti egyetem is csatlakozott a versenysorozathoz, ami a hozzá kapcsolódó konferenciával együtt mára egy szakmai hálózattá és sikeres társadalmi vállalkozássá nőtte ki magát.

 

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotók: Facebook