Skip to main content

News feed

BME Zéró Karbon Központ - A hazai zöld átmenet tudásközpontja

2023. 02. 10.

A környezetvédelem, azon belül a dekarbonizáció is interdiszciplináris feladat, ennek jegyében működik a BME Zéró Karbon Központja.

A BME Zéró Karbon Központ azzal a céllal jött létre, hogy a hazai dekarbonizációs átállás folyamatát támogassa, ezen belül kiemelt célja, hogy a magyarországi vállalkozásokat szabályozási kérdésekben megfelelő információval ellássa. A központ feladata egy olyan platform megteremtése, mely a kormányzat, az energiaszektor vállalatai, a fogyasztók, és az akadémiai kutatás találkozása folytán minden szereplőnek kellő tudást biztosít a zöld átmenetet érintő kérdésekben.

Az eddigi együttműködések egyik legsikeresebb konzultációs fóruma az MNB-ZKK Napenergia Fórum, melyen a minisztérium, a szabályozó hatóság, a MAVIR, az elosztók, a naperőművi kivitelezők, a banki finanszírozók, és az ipari nagyfogyasztók számolnak be és beszélgetnek a témát érintő legfrissebb eredményekről és célokról. További fórumaink az energiaközösségek, és a villamosenergia-piaci rugalmasság témákat ölelik fel.

Kaderják Péter, a ZKK vezetője

A BME ZKK missziója egy olyan interdiszciplináris platform megteremtése, mely révén ezen a dinamikusan alakuló területen folyamatos az információ terjedése és az egyes területek szereplőinek tapasztalatcseréje, kommunikációja. Célunk, hogy ennek segítségével Magyarország a jövő kulcstechnológiáit és piacszervezési megoldásait a lehető leghamarabb a gyakorlatban is alkalmazhassa.

Tapasztalatunk szerint azon vállalkozások, melyek kapcsolatban állnak velünk, naprakész tudással rendelkeznek a rendkívül gyorsan változó dekarbonizációs agenda aktuális kérdéseit tekintve.

Várjuk jelentkezését a zkk@bme.hu címen, vagy látogasson el honlapunkra és ismerje meg témáinkat közelebbről!

 

 

BME FIEK

Fotó: BME FIEK