Skip to main content

News feed

A jövő hálózatairól tanácskoztak a Műegyetemen

2024. 07. 17.
ICUFN konferencia

A legnagyobb koreai telekommunikációs szakmai szervezet hozta a BME-re az éves konferenciáját.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) rendezhette meg a 15. konferenciát a mindenütt jelenlévő és jövőbeli hálózatokról (International Conference on Ubiquitous and Future Networks, ICUFN), amely a globális telekommunikációs szakma fontos fóruma. A konferenciát a Koreai Kommunikációs és Információtudományi Intézet (Korean Institute of Communications and Information Sciences, KICS) szervezi, társszponzora pedig a Villamos- és Elektronikai Mérnöki Intézet (Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) égisze alatt működő nemzetközi tudományos társaság, a Communications Society.

ICUFN konferencia

A résztvevők több mint 150-en voltak, Dél-Koreából, Japánból, Tajvanról és más országokból. A BME VIK részéről Bacsárdi László és Horváth Gábor professzorok tartottak előadást a kvantumkommunikációról, illetve az anomáliadetektálásról számítógépes naplófájlokban. A konferencia első napjára tervezett megbeszélésen a KICS elnöke, prof. Seong Ho Jeong és prof. Levendovszky János, a BME tudományos és innovációs rektorhelyettese bejelentették a KICS - Dél-Korea legnagyobb telekommunikációs szakmai szervezete - magyarországi szekciójának megalakulását.

"Azért fontos, hogy a Műegyetem tarthatta meg a konferenciát, mert ez a nagy tekintélyű, körülbelül 30 ezer tagot számláló KICS egyik legjelentősebb rendezvénye az évben. A lehetőséget elsősorban a BME és a Kyungpook National University között kialakult jó kapcsolatnak köszönhetjük" - mondta a bme.hu-nak Kiss Bálint, a VIK Irányítástechnika és Informatika Tanszék vezetője.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság