Skip to main content

News feed

International student recruitment experts met at Budapest University of Technology and Economics

2024. 05. 12.
csapat

Student recruitment professionals from six countries across two continents came to Budapest University of Technology and Economics. Their work is supported by the renewed and continuously updated BME Xplore website.

Ismeretlen objektumA kétnapos programban előadások, workshop, kampusztúra és laborlátogatás   szerepelt. A Műegyetem szakemberei bemutatták az egyetem nemzetköziesítési céljait is a partnereknek. A BME a magyar egyetemek sorában elsők között hozott létre külföldi hallgatókat megszólító honlapot. A külföldi szakértők megismerték a BME Xplore angol nyelvű oldal fejlesztéseit és újdonságait. Több mint 80 országból érkező fiatalok tanulnak a Műegyetemen és évente mintegy 1000 külföldi hallgató iratkozik be, akik a BME gazdag képzési kínálatából összesen 41 angol nyelvű képzés – köztük nyolc alapszak és 11 mesterszak – közül választhatnak.

előadás

Koczkáné Csiszár Emília, a BME nemzetközi rektorhelyettese, az ügynöktalálkozó és a BME nemzetközi felvételi információs oldala kapcsán a bme.hu-nak elmondta: „A BME-nek jelenleg több mint negyven nemzetközi hallgatótoborzási ügynökséggel van szerződéses kapcsolata. Képzéseink népszerűsítése és nemzetközi hallgatói létszámunk további növelése érdekében fontosnak tartom, hogy a nemzetközi hallgatótoborzási szakértők - személyes találkozón és kötetlen beszélgetések során - kapjanak információt a BME által kínált képzésekről, az Egyetem nemzetközi reputációját erősítő legújabb eredményeinkről, a Hallgatói Életút Program keretében a hallgatók beilleszkedését és integrálódását célzó intézkedéseinkről, a Nemzetközi Mentor Team szerteágazó, dinamikus és eredményes munkájáról, valamint az EELISA Európai Egyetemi Szövetség nemzetközi hallgatóink számára is nyitott lehetőségeiről. Számunkra pedig rendkívül értékesek a vendégek által megosztott információk arról, hogy például a hallgató küldő országokban a hallgatók miért preferálják a külföldi tanulmányokat a hazaival szemben, ezek a hallgatók milyen szempontok szerint választanak országot és aztán mi határozza meg elsősorban az egyetemválasztásukat. Tehát mindkét fél számára rendkívül hasznos volt ez a tapasztalatcsere és fontosnak tartom, hogy az ügynöktalálkozó minden évben megrendezésre kerüljön.” A BME Xplore oldalhoz kapcsolódóan Rektorhelyettes asszony hangsúlyozta, hogy „a weboldal létrehozását átfogó kutatás előzte meg, neves külföldi egyetemek arculatának vizsgálatával. Az oldal részletesen, a tények kiemelésével mutatja be képzéseink sajátosságait és a jelentkezési feltételeket. Elsődleges célunk a Műegyetemet választó fiatalok tájékoztatása és a jelentkezési folyamat segítése.”

laptop

Az angol nyelvű képzési programokat  összefoglaló menüpontban áttekinthetők a BME angol nyelvű Pre, BSc, MSc és PhD képzései. Az egyes programokra kattintva elérhetők a szakok részletes leírásai. Az új felületen a felvételi jelentkezési folyamatokról , nyelvi követelményekről és tandíjról, de ösztöndíj lehetőségekről is olvashatnak az érdeklődők. A főoldalon látható friss egyetemi bemutatkozó videó mellett megszólalnak korábbi külföldi hallgatók, akik elmondják, miért érdemes a BME-t választani. Az oldal nemcsak a folyamatosan bővülő képzéseket mutatja be, hanem széleskörű információt kínál a hallgatói ügyintézéshez és navigáláshoz, többek között a beiratkozás menetéről, mentorprogramról, lakhatásról és közlekedésről, illetve egy kalendárium is segíti a hallgatókat a szemeszter programjait összefoglalva.  A weboldal betekintést nyújt a budapesti egyetemisták életébe is, bemutatva ezzel a város kulturális életét, főbb látványosságait és azokat a lehetőségeket, melyek Budapestet nem csak tanulmányi, hanem szabadidős és karrier célpontként is vonzóvá teszik a nemzetközi diákok számára. A honlap friss, fiatalos szemléletével tükrözi az egyetem haladó szellemiségét és szakmaiságát, illetve könnyen kezelhető felületével teszi felhasználóbaráttá az oldalt.
 

előadó
nemzetközi látogatók
külföldie
séta a kertben