Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Verseghi-Nagy Miklós a BME új kancellárja

2023. 01. 02.

A 2023. január 1-től hivatalba lépett vezető a versenyszférában, a felsőoktatásban, valamint városvezetésben is dolgozott.

A felsőoktatásért felelős miniszter előterjesztésére a miniszterelnök Verseghi-Nagy Miklós Zoltánt bízta meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen a kancellári teendők ellátásával 2023. január 1-től 2027. december 31-ig. A 122/2022. (XII. 23.) sz. miniszterelnöki határozat a Magyar Közlönyben olvasható. 

Verseghi-Nagy Miklós villamosmérnök szakon végzett a Műegyetemen. Pályája kezdetén telekommunikációs és informatikai vállalatok vezetésében dolgozott: az Ericsson Magyarország egyik első munkatársa, majd ágazati igazgatója, ezután az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatója. A felsőoktatásban előbb a Semmelweis Innovációs Központ Kft. ügyvezető igazgatói posztját, majd a Semmelweis Egyetem operatív főigazgatói tisztségét töltötte be. 2014-től Szentendre polgármestere, majd 2019-től a Magyarország Barátai Alapítvány és a Motiváció Képzési Központ ügyvezető igazgatója volt.

 

Verseghi-Nagy Miklós önéletrajza és motivációs levele 

 

 

Kommunikációs Igazgatóság