Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Megjelent a BME 2025-ös felvételi kalauza

2024. 09. 17.
Felvételi kalauz

Minden benne van, ami egy továbbtanulni akaró középiskolást segíthet a döntésben.

Elektronikus formában elkészült  a BME idei Felvételi kalauza, benne az összes olyan információval, amelyre egy egyetemre készülő középiskolás diáknak szüksége lehet. A csaknem 80 oldalas kiadvány ezen a linken elérhető, hamarosan nyomtatott formában is kézbe vehető lesz.

A Műegyetem pontszámítási szabályai 2025-ben nem változnak az előző felvételi időszakhoz képest, de a kalauzban így is sok hasznos új információ van, így a felkészítő tanfolyamokról vagy az egyetem nemzetközi kapcsolataihoz kapcsolódó hallgatói lehetőségekről.

Egyebek mellett bemutatkoznak a karok alap- és mesterképzései, részletes tájékoztató olvasható az ösztöndíjakról, a kollégiumokról és szakkollégiumokról, a hallgatói élet fórumairól, a sportinfrastruktúráról. Megszólal továbbá a BME néhány olyan egykori diákja, aki munkasikereit, adott esetben szakmai hírnevét saját bevallása szerint is jelentős részben az itt megszerzett tudásnak köszönheti.

„Óriási élmény volt a BME-re járni – majdnem 10 évet töltöttem itt a doktori képzéssel együtt. Nagyon szeretettem a közeget, a hangulatot és természetesen a társaimat is. Az egyetemen szerzett elméleti tudásommal nemzetközi szinten is megálltam a helyem, ezért mindenképpen jó szívvel gondolok vissza az itt eltöltött éveimre” 

- mondja, például, Kling Sándor, a Forma-1-es Williams csapat mérnöke.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság