Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Új közösségi tér nyílt a Gépészmérnöki Karon

2024. 09. 04.
Mol Lounge

A Mol Lounge a D épület földszintjén vár bárkit, aki enne, inna, beszélgetne.

Átadták a BME Gépészmérnöki Karán a Mol Lounge közösségi teret, mely étkezéshez, pihenéshez és egyetemi találkozásokhoz biztosít modern és barátságos környezetet. A D épület földszintjén kialakított teret a hallgatói igények hívták életre - írják a GPK honlapján.

Mol Lounge

A 3 hónap alatt elkészült helyiségben van két, konyhaszekrénybe beépített mikrohullámú sütő, mosogató, vízforraló, továbbá asztalok, székek, konnektorok és USB-csatlakozók. A BME-re és a Molra utaló grafikai elemekkel tarkított fal Borbély Samu matematikus, a BME GPK egykori tanszékvezető professzorának bon mot-ját idézi: „Mérnök az, aki adott feladatot adott idő alatt, adott eszközökkel megold.”

Mol Lounge

A megnyitó ünnepségen Orbulov Imre Norbert, a GPK dékánja köszönetet mondott a MOL Csoportnak a beruházásban nyújtott segítségért. Hozzátette, a projekt nem valósulhatott volna meg a kar hallgatói öntevékeny köre, a Grafikus Kör nélkül. Csoknyai Tamás tanszékvezető kiemelte Poós Tibor egyetemi docens, a projekt ötletgazdája és projektvezetője szerepét.

Mol Lounge Orbulov Imre Norbert

Kelemen Béla, a Mol-csoport igazgatója azt mondta, az egyetem és a vállalat között hosszú évek óta erős és gyümölcsöző a kapcsolat. Emlékeztetett, hogy a 2019 januárjában aláírt stratégiai megállapodást nyomán számos közös projekt és kezdeményezés valósult meg, amelyek az ipari igények és az egyetemi lehetőségek hatékony összehangolását szolgálják. A felek közösen biztosítják a szükséges infrastruktúrát ezekhez a projektekhez és lehetőséget adnak a hallgatóknak, hogy ipari környezetben alkalmazzák tudásukat.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság