Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Cégalapítók nyomában: ismét Innovátorok Napját rendez a Bosch és a Richter

2024. 09. 04.
Bosch Richter

Z generációs újítók is beszélnek majd nemzedékük és az innováció kapcsolatáról.

"Két innovátor, két világraszóló karrier. Robert Bosch és Richter Gedeon egy napon születtek és innovációikkal jobbá tették a világot" - írják a két nagy hatású alapító nevét viselő cégek az általuk létrehozott boschxrichter.hu-n. Az oldalon egy tavaly elindított kezdeményezés, az Innovátorok Napja idei, szeptemberi felvonására lehet regisztrálni.

A Bosch és a Richter közös rendezvénye amellett, hogy a hajdani nagy újítók előtt tiszteleg, az innováció ünnepévé igyekszik válni. Idén a Z generációra fókuszál, kerekasztal-beszélgetésekkel, Krizsó Szilvia és Miller Dávid műsorvezetésével. Ott lesz öt fiatal innovátor, így Gyarmati Fanni, a Diverzum társalapítója, Wettstein Albert, a Munch alapítója, Ábrahám Endre Silur, etikus hacker, Dombi Zsófia Borbála, a Richter mentálisegészség-szakembere, valamint a BME-n végzett Horváth Ádám villamosmérnök, aki önvezető autózással kapcsolatos projekten dolgozik a Bosch-nál. (A részletes program itt van.)

Az eseményen bemutatják a két vállalat közös közvélemény-kutatását a Z generáció témájában 

– többek között Steigervald Krisztián generációkutató beszél majd –, átadják a BoschxRichter Ipari Innovációs Díjat, továbbá a résztvevők megnézhetik a Bosch Rexroth CU.BE élményközpontot és a Richter Látogatóközpontját (a látogatás előzetes regisztrációhoz kötött).

A konferencia időpontja 2024. szeptember 25. (szerda), helyszíne pedig a Bosch Budapest Innovációs Kampusz (1103 Budapest, Robert Bosch utca 14.) További részletek a weboldalon olvashatók.

Semicon Quest – mindent a félvezetőkről

Két héttel korábban is lesz egy – elsősorban mérnökhallgatóknak szóló – Bosch-rendezvény, a Semicon Quest. Itt a tervezéstől a szimuláción át a karakterizálásig megismerhető, hogyan zajlik a félvezetőtermékek fejlesztése. Rövid előadások, elméleti és interaktív feladatok révén mutatják be a cég munkatársainak mindennapi munkáját, valamint azt, hogy a különböző szakterületek hogyan működnek együtt egy cél érdekében. A résztvevők a megszerzett tudást csapattársaikkal együttműködve egy szabadulószobában alkalmazhatják. A helyszín ez esetben is a Bosch Budapest Innovációs Kampusz, az időpont pedig  szeptember 11., 17 óra. A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges hozzá.