Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Bihari Péter: Személyes meghallgatást is kérhetnek a gólyatáborok résztvevői

2024. 08. 29.
Bihari Péter

A Kossuth Rádiónak nyilatkozott a Műegyetem oktatási rektorhelyettese.

Az utóbbi napokban a gólyatáborokról megjelentek hírekben "vannak igazságok, de olyan túlzó vagy torzított információk is, amelyek negatívan hatnak a BME megítélésére. Ezzel együtt a Műegyetem rögtön az eset kipattanása után munkacsoportot hozott létre, amely meghallgatja a történtekről a szervezésben érintetteket" - mondta Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettese a Kossuth Rádió Délelőtt című műsorában.

Bihari Péter közölte, hogy a hallgatóknak megnyitott külön információs csatornára folyamatosan érkeznek a bejelentések, amelyek döntő többsége pozitív, de ha egy résztvevő szeretne élni a személyes meghallgatás lehetőségével, úgy azt is biztosítják.

"Ha valóban megtörténtek, amik a sajtóban megjelentek - bár eddig hozzánk ilyen bejelentés nem érkezett -, akkor a fegyelmi szabályzat megfelelő rendelkezései lehetővé teszik a felelősségre vonást" 

- tette hozzá a rektorhelyettes.

Az már biztos, hogy pszichológus, rendezvényszervező szakembereket is bevonnak a jövőbeli, immár központi táborok megtervezésébe, a munkacsoport pedig ennek alapján ajánlásokat fogalmaz meg a táborok szervezésére. "A vizsgálat eredményeiről és a tervezett további intézkedésekről természetesen tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot" - jelentette ki Bihari Péter.

Az adás itt hallgatható meg.

Rektori Kabinet, Kommmunikációs Igazgatóság