Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

A Műegyetemen lesz az európai mérnökakadémiák éves konferenciája

2024. 08. 28.
euro-case

A fő téma a fenntarthatóság és a mérnökök szerepe egy jobb világ megteremtésében.

Szeptember 23-24-én a Műegyetemen tartja konferenciáját és közgyűlését a kontinens mérnökakadémiáinak szövetségeként működő Alkalmazott és Mérnöki Tudományok Európai Tanácsa (European Council of Applied Sciences and Engineering, Euro-CASE). Az eseményt hazai részről a Magyar Mérnökakadémia (MMA) szervezi.

A konferencia témája: Európai mérnökök a fenntarthatóságért - új megoldások a környezeti, városi és egészségügyi rendszerek számára. A résztvevők három ülésen vitatják majd meg az aktuális kérdéseket.

1. Aktuális környezeti kihívások (vízgazdálkodás, hulladékok újrahasznosítása, ipari és nukleáris szennyeződésmentesítés);
2. Fenntartható egészségügyi menedzsment: műszaki igények és mérnöki megoldások;
3. A városi közlekedési és közműrendszerek monitorozása és irányítása.

A téma "a mérnökök meghatározó szerepét hangsúlyozza egy jobb világ megteremtésében. Egy olyan korszakban, amelyet a környezeti és társadalmi kihívások uralnak, a mérnöki közösség élen jár az alkalmazható megoldások megtalálásában. (...)

Budapest, ez a történelemben és innovációban gazdag város kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a felfedezés és az együttműködés útjára lépjünk. Remélhetőleg a konferencia során olyan mérnöki megoldásokról esik szó, amelyek nemcsak a jelen kihívásaira adnak választ, hanem egy jobb és fenntarthatóbb jövő alapjait is megteremtik"

- írja honlapján az Euro-CASE.

A programot a BME K épületének dísztermében és szenátusi tanácstermében bonyolítják le. Az 1. ülésen Aszódi Attila, a BME TTK dékánja elnököl majd, a résztvevők listája, illetve a részletes program ezen a linken olvasható.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság