Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

A BME Motorsport versenyautója is ott lesz a Bartók Feszten

2024. 08. 22.
Bartók Feszt

Augusztus utolsó napján: zene, művészetek, gasztró és a Műegyetem.

Augusztus 31-én ismét megrendezik az újbudai Bartók Fesztet a Szent Gellért téren és a Műegyetem rakparton. A Bartók-negyed kulturális eseményén helyiek, civilek, szolgáltatók mellett jelen lesz a BME is a kampusz északi csücskében, a CH épület előtt.

Az ingyenes program reggel 9-kor kezdődik, 10-től pedig megnyílik a BME sátra, ahol a Hallgatói Képviselet az intézményről szóló kvízjátékokkal várja az érdeklődőket, továbbá az egyetemi motorsportcsapat tagjaival és versenyautójával is meg lehet ismerkedni.

autó

„Nagyon vigyázunk a technikára, ezért általában az előző évi autónkat szoktuk mutogatni, de ezúttal, közvetlenül a versenyszezon lezárulta után, az ideit visszük, amelyen rengeteg az új fejlesztés” – mondta a bme.hu-nak Balogh Eszter csapatkapitány. Hozzátette, készülnek néhány, az autó megismerését segítő játékkal, amely a nem kimondottan műszaki érdeklődésűeknek is érdekes lehet.

A BME Motorsport egyébként éppen a Formula Student-szezon utolsó versenyén vesz részt Horvátországban. Az előző, csehországi versenyen összesítésben a 4. helyen végzett a csapat, volt olyan versenyszám, amit meg is nyert – tudtuk meg Balogh Esztertől.

Remote video URL

A fesztiválon délutántól a zene lesz a főszereplő, a két színpadon fellép többek között a Bëlga, a Hiperkarma, Дeva és Gerendás Péter.

A programokról itt írnak bővebben.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság