Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

„Az iskolának is ilyennek kéne lennie” – befejeződött az idei Gyerekegyetem

2024. 08. 05.
Gyerekegyetem

Aki szeretne ott lenni a jövő évin, annak érdemes már most regisztrálnia.

Ezen a nyáron is volt a BME-n Gyerekegyetem, közel 300 gyerek részvételével, akiknek 50 oktató tartott foglalkozásokat, 60 hallgató pedig csoportkísérőként segített.

A 8-14 évesek számára rendezett ötnapos program, az elmúlt évekhez hasonlóan, előadásokkal és kiscsoportos szemináriumokon bemutatott látványos kísérletekkel vezette be a gyerekeket a tudomány világába. A diplomákat Charaf Hassan rektor, Verseghi-Nagy Miklós kancellár és Pakucs János, az egyetem kuratóriumának elnöke adta át.

Gyerekegyetem

Már most lehet regisztrálni a jövő évi Gyerekegyetemre, és ajánlott is, mert a jelentkezést ebben a körben hirdeti majd meg a BME. A tervezett időpont 2025 júliusának első fele, addig is kedvcsinálóként összegyűjtöttünk néhányat az idei résztvevők szüleinek kérdőíven kikért véleményéből:

„A gyerek már első nap ragyogó szemmel jött haza, és pénteken meg nagy sóhajtozva emlegette, hogy hát ez az utolsó nap. (…) A program kivételesen tartalmas, a szervezés gördülékeny. (…) Ezer köszönet, és reméljük, mihamarabb újra találkozunk.”

Gyerekegyetem

„Szerintem a tábor minden perce megérte, az iskolának is ilyennek kéne lennie.”

Gyerekegyetem

„Nagyon hasznosnak találtam, hogy megláthatták a gyerekek, hogy az ’unalmas’ általános iskolás matek pl. ide vezethet: oda, hogy valóban érdekes, hasznos, őket érdeklő dologgal foglalkozhatnak a végén. Köszönjük a lehetőséget, szerintem jövünk még.”

Gyerekegyetem

„A gyermekem teljesen le volt nyűgözve a programoktól, mert máskor nem mesél SEMMIT, erről meg minden nap mesélt 10 percet. Az nem sok, de nála rengeteg. :-)”

Gyerekegyetem

„Lányom minden nap vidáman mesélt élményeiről. Elmondása alapján a programok szervezettek és színvonalasak voltak. Barátokra talált és a csoportját vezető egyetemistákkal is fogja tartani a kapcsolatot. Anyaként jó volt látni, hogy boldog, lelkes, motivált. A tábori élmény meghatározó pont a jövőjét illetően. Gyermekem és a magam nevében nagyon köszönjük ezt az 1 hetet!”

Gyerekegyetem

„Összességében köszönet és gratuláció illeti a szervezőket, a segítőket és az egyetem támogató vezetőségét ezért a programért. Köszönjük, hogy gyermekünk részt vehetett a 2024-es Gyerekegyetem táborban!”

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság