Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Újabb egyetemek csatlakoztak a Unispace konzorciumhoz

2024. 07. 15.
Unispace

Már huszonegy intézmény kínál továbbképzési programokat az űripar iránt érdeklődő hallgatóknak.

A UniSpace Magyarország Konzorciumban részt vevő felsőoktatási intézmények 4 tudományterületen - űrtechnológiai szakember, innovatív táplálkozási és űregészségügyi szakember, űrtudományi szakember, világűrpolitikai tanácsadó - három féléves interdiszciplináris szakirányú továbbképzési programokat indítottak. Az Állatorvostudományi Egyetem, az Andrássy Egyetem, a Gábor Dénes Egyetem és a Milton Friedman Egyetem csatlakozásával az idei évtől már huszonegy egyetem együttműködésében, immár angol nyelven érhető el az űrtudományi képzési program.

Az érintett egyetemek vezetői a Külgazdasági és Külügyminisztérium dísztermében aláírták a UniSpace Magyarország Konzorcium megállapodásának módosítását. Az eseményen beszédet mondott Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, valamint Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumi elnöke. Mindketten méltatták a UniSpace program eddigi eredményeit és hitet tettek a folytatás mellett.

Unispace

Az egyetemek részéről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviseletében Deli Gergely rektor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről Bihari Péter oktatási rektorhelyettes, a Debreceni Egyetemről Csernoch László tudományos rektorhelyettes, az Eötvös Lóránd Tudományegyemről Darázs Lénárd általános rektorhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket. Mindannyian hangsúlyozták a UniSpace program fontosságát, amely jelenleg egyedülálló a magyar felsőoktatási struktúrában.

Unispace

Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettese

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság