Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

felvi.bme.hu: új felvételi információs honlapot indított a Műegyetem

2023. 11. 17.

A felvételizőket pontszámító kalkulátor és a BME összes szakját tartalmazó szakkereső is segíti a honlapon.

Érdemes az új honlap megismerését a szakkeresővel kezdeni, ahol többféle szempontot beállítva lehet a BME szakjai közül a felvételiző terveinek leginkább megfelelőről részletes információkat kapni. A szakot kiválasztva ugyanis egy szakprofil nyílik meg, ahol számos tudnivaló megismerhető a képzésről. A felvi.bme.hu oldalon a BME alapszakjai mellett a mesterszakok és a szakirányú továbbképzési szakok profiljai is elérhetők. A keresztféléves felvételire szakot kereső érdeklődőknek és az alap- vagy osztatlan szakra jelentkezőknek egyaránt érdemes a keresőt használva a BME szakjait böngészniük.

felvi.bme.hu/szakkereso

A 2024-ben érettségiző, és alapszakra vagy osztatlan képzésre felvételiző diákokat segíti a pontszámító kalkulátor, amelyben a szakot kiválasztva megadhatók az eddigi és a várható évvégi és érettségi eredmények, valamint hozzáadhatók ezekhez a BME-n szerezhető intézményi pontok, amelyek alapján a kalkulátor a várható pontszámot megadja.

felvi.bme.hu/pontszamito

Ha a felvételit érintő kérdésre nem ad választ a honlap, akkor a felveteli@bme.hu email címre küldött levélre kaphat választ az érdeklődő.

A november 24-i BME Nyílt Nap programjai is elérhetők az új honlapon. Kereső segíti a választást a programok között karok, témák, időpontok és helyszínek szerint.

felvi.bme.hu

A honlapon a BME-n elérhető kollégiumokról és szolgáltatásokról, valamint műegyetemi szakokról indulva megvalósítható karrierutakról is tájékozódhat, aki felvételi jelentkezést tervez.

felvi.bme.hu/hírek

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság