Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

A Műegyetem sok szeretettel köszönti új hallgatóit!

2023. 07. 27.

Gratulálok minden felvételizőnek, akit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem új hallgatói között köszönthetek!

Mindig örömteli alkalom, amikor új arcokkal gazdagodik az egyetemi közösségünk. Ezúton szeretnénk tiszteletteljesen és szívből gratulálni mindannyiuknak kitartó munkájukhoz és felkészülésükhöz, amelynek eredményeképpen felvételt nyertek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre! Az itt töltendő időszak nem csupán a tanulás, hanem a közösségi élmények megszerzése és a személyes fejlődés időszaka is lesz az Önök számára.

Frissen felvett hallgatóként az első, hogy részletes információkat szerezzenek az Egyetemről, a képzésekről és felvételi utáni teendőkről. A Központi Tanulmányi Hivatal oldalain találják meg a beiratkozáshoz szükséges információkat. Azoknak sem kell csüggedniük, akik valamely oknál fogva nem kerültek be az áhított szakjukra. Számukra az Egyetem pótfelvételi lehetőségeket hirdet, amelyekről itt tájékozódhatnak. Felhívjuk a figyelmet, hogy a mostani pótfelvételi eljárásban meghirdetett alapképzési szakjainkon állami ösztöndíjas képzéseket is meghirdetünk.

Egyetemünk komoly szakmai hírnévnek örvend, amelyet évtizedek alatt színvonalas képzéseink, elkötelezett oktatóink és kiemelkedően teljesítő hallgatóink alakítottak ki. Biztosíthatom Önöket, hogy a nálunk végzett tanulmányaikkal nem csak mély és alapos tudást szerezhetnek majd, hanem szakmailag elismert, versenyképes diplomát is, amelynek értékét a munkaerőpiac is megbecsüli.

De az egyetemi évek nem csak a tanulásról szólnak. Az itt eltöltött időt a közösségi élmények, a barátságok, a közös projektek és a különféle szabadidős tevékenységek is színesítik. Bátorítjuk Önöket, hogy legyenek aktívak, vegyenek részt a hallgatói közéletben, alakítsák a közösségeket és élvezzék a számtalan lehetőséget, amit az egyetemi élet kínál! A Csatlakozó kiadványban az egyetemi élettel kapcsolatos legfontosabb információkat gyűjtöttük össze Önöknek! Itt egy helyen találhatják meg az Egyetemi Hallgatói Képviselet és a karok új műegyetemistáknak szóló honlapjait is. A BME diákjaként a 9 másik vezető európai egyetemet tömörítő EELISA együttműködés tagjaivá is váltak. Műegyetemi polgárként számos további nemzetközi lehetőség is megnyílik Önök előtt, ezekről a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóság honlapján olvashatnak.

Végül, de nem utolsósorban, szeretném hangsúlyozni, hogy az Egyetem nem csak a tanulást támogatja, hanem a személyes fejlődést és a jólétet is. Számos támogatási lehetőség áll rendelkezésre, legyen szó tanulmányi, mentális vagy életvezetési tanácsadásról. Soha ne habozzanak segítséget kérni!

Üdvözöljük Önöket az Egyetemünkön, és hívjuk Önöket, hogy együtt írjuk a következő fejezetet a történelmünkben! Izgatottan várjuk, hogy részesei lehessünk az utazásuknak és tanúi sikereiknek!

 

 

Budapest, 2023. július 26.

 

Dr. Bihari Péter

oktatási rektorhelyettes