Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Elstartolt a Science Camp!

2023. 07. 17.

A BME TTK nyári tábora a matematika és a fizika sokszínűségét mutatja be a természettudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak.

„Háromszoros volt a túljelentkezés az idei rendezvényre, a tábor népszerűsége folyamatosan nő a természettudományok iránt érdeklődő, még pályaválasztás előtt álló fiatalok körében” – árulta el a 2023. július 16. és 21. között megrendezendő BME TTK Science Camp nyári tudományos, ismeretterjesztő tábor szervezői nevében Lángné Lázi Márta, a BME Természettudományi Kar (BME TTK) Matematika Intézet Analízis Tanszékének címzetes egyetemi tanára.

A rendezvényt a BME TTK hívja életre, az esemény fővédnökei Czigány Tibor rektor, és Verseghi-Nagy Miklós kancellár.

Az egyhetes természettudományos tábor célja a kar mottójával („A ma tudománya, a jövő technológiája”) összhangban az, hogy megismertesse a fiatalokat a matematika és a fizika sokszínűségével, és szoros kapcsolatával az egyéb tudományágakkal (pl. kémia, orvostudomány, műszaki tudományok, közgazdaság tudomány stb.).

A nyári ismerterjesztő táborba olyan 10-11. évfolyamos középiskolásokat vártak, akik még pályaválasztás és érettségi előtt állnak, emellett érdeklődnek a természettudományok és a műegyetemi képzési lehetőségek iránt. A szervezők érdekességekben, terepgyakorlatban és élményekben gazdag programot ígérnek annak a 40 fiatalnak, akik az egyetem és vállalatai partnerei támogatásával ingyenesen vesznek részt a programokon.

A középiskolás diákok több tudományos előadást is meghallgathatnak táborozóként, önálló műhelymunkát végeznek majd, ellátogatnak többek között a Szkéné Színházba és a műegyetemi Sportközpontba, továbbá tanulmányi kirándulást tesznek a Paksi Atomerőműbe is. A program részeként szakmai és vállalatközeli gyakorlati bemutatót tart többek között a Morgan Stanley, a Bosch, a Semilab és a Nokia. A szellemi és kulturális kihívások mellett közösségépítő és sportprogramokkal is készülnek a szervezők. Az intézményben elérhető képzések mellett a diákok az őket kísérő műegyetemisták révén betekinthetnek majd az egyetemi közéletbe, megtapasztalhatják a BME légkörét és világát, vagyis egy rövid időre a hallgatók bőrébe bújva lehetnek részesei mindannak, ami a műegyetemi kampusz nyújt.

 

 

TZS-KJ

Fotó: BME TTK Science Camp