Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

BME Shop – már vásárolhatunk a BME-s életérzés boltjában

2023. 06. 14.

Megnyílt a Műegyetem logójával ellátott termékek hivatalos webáruháza, ahol a BME-s közösséget építő kínálatot a vásárlók igényei formálják.

„A BME számára fontos az egyetemi polgárok közösségének erősítése, amelynek lényeges elemei a Műegyetem jelképeivel és jelmondataival ellátott használati tárgyak és ruhadarabok. Műegyetemi polgárnak lenni igazi életérzés. Ezt az identitást, az intézményhez tartozást reprezentálja a BME Shop termékkínálata is” – fogalmazott az egyetem közelmúltban nyílt webáruházát, a BME Shopot üzemeltető Műegyetemi Hallgatói Kft. (MŰHASZ) igazgatója, Orbán Balázs. Hozzátette, a folyamatosan bővülő repertoárt a Rektori Hivatal, a Kancellária, az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) és a MŰHASZ közös elképzelései nyomán formálják, melyről közvéleménykutatás formájában a felhasználókat is megkérdezik.

„A hivatalos, védjegyoltalom alatt álló márkahordozókat értékesítő webáruház létrehozásával egységesítettük és szabályoztuk a korábban, különböző forrásokból származó, logózott termékek megjelenését. A webshop emellett azt is garantálja, hogy az egyetem logóját csakis prémium minőségű termékek hordozzák” – tudtuk meg Németh Ákostól, a Kancellária Értékesítési és Szolgáltatási Igazgatóság (ÉSZI) vezetőjétől.

Az egyelőre még virtuálisan működő bolt 2022 novemberében nyílt meg. A termékkínálat a webáruház mellett már a Központi, a Q, az R, az St épületekben és a Sportközpontban kihelyezett vitrinekben is megtekinthető. A rendeléseket folyamatosan fogadják, az egyszerű és gyors, online bankkártyás fizetést követően a csomagok 1-2 munkanapon belül az St és a Q épületek büféiben, munkaidőben vehetők át, és idén július 1-től már csomagküldő szolgálat segítségével az ország bármely pontjára kérhetők.

Az aktuális kínálat különlegessége a limitált kiadású DRK x BME kollekció: különböző női és férfi pólók és pulóverek, baseball sapka, illetve gymbag. Lehet vásárolni BME-feliratú sportzoknit, logózott és a hallgatók által beküldött szlogenekkel ellátott bögrét, üvegkulacsot, thermobögrét, termoszt, tornazsákot, tollat, jegyzetfüzeteket, powerbankot, és olyan vászontáskát, amelybe mindezek és az egyetemi jegyzetek is beleférnek. Negyedévente szezonális termékekkel, hamarosan pedig nyári repertoárral is gazdagítják (például strandtermékek és a gólyacsomag) a kínálatot. Legújabb termék a BME-s Rubik-kocka. A tanévkezdésre pedig minden BME-snek lesz lehetősége az egyik legnagyobb egyetemi rendezvény limitált kollekcióját is megvásárolni, mert érkezik a BME Egyetemi Napok 2023 termékcsaládja.

 

A BME Shop termékein műegyetemi logó látható, emellett az egyedi dizájn Volyák Zsófia ipari termék- és formatervező mérnök, alumni hallgató alkotói munkájának eredménye. „Folyamatosan figyeljük az egyes termékek kedveltségét, a vásárlók visszajelzései nyomán finomhangoljuk a dizájnt. Vannak olyan termékek, amelyek esetén grafikai szempontból több a megkötés. Ilyenek a hagyományokon alapuló, tekintélyt sugárzó, intézményi arculati elemek (logók, pecsétek), amelyeken nem tudunk, és nem is szeretnénk változtatni, ám igyekszünk időről-időre becsempészni olyan kampányokat és termékeket, amelyek kapcsán az alkotói szabadság nagyobb teret kap. Ilyenek a DRK x BME kollekció, illetve az egyedi szlogenes bögréink. Utóbbi elkészültében a hallgatók inspiráltak minket.”

 

Orbán Balázs emellett kiemelte, hogy a BME Shop termékei elsősorban az egyetem polgárainak, hallgatóinak szólnak, ezért az áraknál a fiatalok számára is pénztárcabarát árképzésre, a minőség szem előtt tartása mellett a lehető legjobb ár-érték arány kialakítására törekednek. „Állandó kedvezmény nincs, ám az egyes célcsoportoknak folyamatosan készülünk a webáruház honlapján közzétett kedvezményekkel, kuponokkal és akciókkal. Tervezetten nyáron már elérhető lesz az egységes törzsvásárlói kártya, amely további kezdeményekre jogosít majd a vásárlásnál.”

A BME Testnevelés Központ a kezdetektől fogva támogatja az egyedi műegyetemi termékek elkészültét. Az őszi-téli szemeszterben a kötött sapka a testnevelők és az edzők kedvelt terméke lett. Emellett a BME Shop közreműködésével elkészült egy egyedi, az intézmény nevével és címerével fémjelzett, bordó tréningruha-együttes, amely majd méltóképpen reprezentálhatja a Műegyetemet az egyes sportversenyeken. A BME-s tízevezős csapat májusban egyedi logózott pólóban aratott győzelmet a sportág MEFOB-on.

Németh Ákos és Orbán Balázs a jövőbeli tervekről elárulták, hogy elkezdték a karokkal is a közös munkát: tervezetten már ősztől - az egyes karok igényeinek függvényében - egyedi, kari logóval ellátott termékek is kaphatók lesznek a BME Shopban. „Külön munkacsoport dolgozik annak vizsgálatán, hogy a kínálatban megjelenő termékeken szereplő logók, feliratok rendelkezzenek védjegyoltalommal. Ennek hiányában először az emblémák levédésének eljárását szükséges lebonyolítani. Minden új arculati elemnél megvizsgáljuk az esztétikai szempontokat, például azt, hogy illeszkednek-e az általános intézményi termékek megjelenéséhez. Jelenleg fontolóra vettük újrahasznosított evőeszközök bevezetését a kínálatba, és olyan elemeken is dolgozunk, amely kifejezetten az elsőéves hallgatóknak szólnak. Helyszíni megjelenésekre készülünk a gólyatáborokban, a szeptemberi BME Egyetemi Napok fesztiválon, és ott leszünk az őszi Műegyetemi Állásbörzén is” – mondták el Orbán Balázs és Németh Ákos.

 

BME Shop webáruház 

BME Shop a Facebookon 

BME Shop az Instagramon 

 

Kapcsolat

E-mail: info@bmeshop.hu

Telefon: +36 30 137 1199 (hétfőtől péntekig 9.00-15.00 között hívható)

 

 

TZS-KJ

Fotók: BME Shop, Volyák Zsófia Linkedin