Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

EELISA nemzetközi hallgatói tudományos verseny a BME kezdeményezésében

2023. 05. 12.

A Műegyetem kezdeményezésére és az OTDT erkölcsi támogatásával nemzetközi szintre lép a 72 éves  hazai tudományos diákköri munka a magyar felsőoktatás egyik fontos eleme.

A BME főszervezésében kerül megrendezésre az első EELISA nemzetközi hallgatói tudományos verseny, mely a több, mint hetven éves hagyománnyal rendelkező hazai TDK nemzetközi formája. A megmérettetés május 17-18-án zajlik összesen kilenc szekcióban, tudományterületek szerinti bontásban, melyeken összesen hét EELISA partnerintézmény hetvenegy hallgatója vesz részt.

A hibrid esemény helyszíne Pisa, amely online formában is követhető. Az előadások 14:00 -17:30 között zajlanak, amelyeken a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ugyanakkor a lent szekciónként megadott linkeken be lehet csatlakozni, az előadások meghallgathatók. A verseny szabályai és lebonyolításának menete a hazai TDK konferencia kereteit követi. A hallgatók által beadott pályamunkák két kijelölt szakember előzetes bírálata, illetve szekciónként egy nemzetközi zsűritag megítélése alapján kerülnek végül rangsorolásra.

A rendezvény hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre, amely elősegíti nem csak az EELISA partnerintézmények együttműködését, hanem közös kutatási projektek indikátoraként is szolgál, összhangban a BME nemzetköziesítési stratégiájával.

Az első EELISA nemzetközi hallgatói tudományos verseny ugyanakkor előfutára is lehet a hazai TDK rendezvénysorozat nemzetköziesítének.

A részletes program ITT elérhető!

 

Csatlakozási linkek szekciónként:

Sessions 

MS TEAMS 

17th MAY  14:00 - 18:00

Social Sciences 1 

LINK

Smart Materials and Production 

LINK

Informatics 

LINK

Architecture 

LINK

Medicine 

LINK

18th MAY   14:00 - 17:00

Social Sciences 2 

LINK

Applied Sciences 

LINK

Chemical and Bioengineering 

LINK

Built Environment 

LINK

 
Az eseményről további információ az EELISA szövetség központi oldalán és a BME EELISA oldalán elérhető.
 
 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság