Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Új kezdeményezés a FIEK-nél az innovációmenedzsment és üzletfejlesztés terén

2023. 04. 27.

A BME U[S]3 első komplex, “no share, no equity” üzletfejlesztési kezdeményezése 2023-ban a személyes jelenlét mellett zajló “tavaszi” Business Express Program.

A már megszokott rövidítéssel, de új néven nyújt kibővített  szolgáltatásokat a BME FIEK szervezete. Az új névben – Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ – kiemelt helyet kapott egyetemünk innovációs tevékenységeinek menedzselése. Az innovációs folyamatok (úgymint iparjogvédelmi szolgáltatások, startupinkubáció, üzletfejlesztés, technológiatranszfer és spinoffalapítás) jelenlegi és jövőbeni fontosságát felismerve mostantól egyetlen, összevont osztály foglalkozik a szervezeten belül BME U[S]3 néven.

A BME Spinoff Startup Stúdió új működési modellben fogja össze a Z10 inkubátor és a Bridge iparjogvédelmi csoport tevékenységét. Az új név – a kutatási eredményeken alapuló spinoff vállalkozásokra, a hallgatói vagy oktatói ötleteken alapuló startupfejlesztésre, és a stúdiómodellre, azaz a tulajdonosi személettel vállalkozói csapatokat építő módszertanra utaló U[S]3 – egy a korábbinál komplexebb, hatékonyabb, a valós piaci működésre felkészítő, sőt, a piacra lépésben és a globális piacokon működésben érdemben résztvevő tevékenységet vetít előre.

A BME U[S]3 első ilyen jellegű, “no share, no equity” üzletfejlesztési kezdeményezése 2023-ban a “tavaszi” Business Express Program, amelynek egyik célja, hogy lerövidítse a piacra lépéshez szükséges időt, és felkészítse a csapatokat a termékfejlesztéshez és annak piacra viteléhez szükséges befektetés megszerzésére.

A programra 2023. május 5-ig lehet jelentkezni a https://us3.bme.hu/ oldalon keresztül.

Kik jelentkezhetnek, és mit kapnak a programban?

 

Olyan fiatalok, csapatok, korábban sikeresen pályázók, kutatók és teamek jelentkezését várják a szervezők, akiknek van már egy innovatív ötletük, ám még a részletek kidolgozása, a vállalatalapítás és a piacra dobás előtt állnak, és akik tudják, hogy mindehhez tőkére és befektetőkre is szükségük lesz.

A programban tehát mindenkinek ott a helye, akinek van egy jó ötlete, aki üzleti koncepciója kidolgozása vagy üzleti modelljének megtervezése és validálása előtt áll. A programban résztvevő szakemberek segítenek kialakítani az induló vállalkozás operatív működését, megtanítják a résztvevőket arra is,  hogyan lehet a saját csapattal elvégzett piackutatással felderíteni a piacot, és ellenőrizni az ötlet létjogosultságát. A mentorok, szakemberek segítségével a programban résztvevők felkészülnek az értékesítési és befektetőszerző pitch-ekre, és megismerkednek a lehetséges hazai és európai pályázati és finanszírozási lehetőségekkel is. Akik a program végén készen állnak a nagy bemutatkozásra, a június 8-i BME Innovation Day-en tartják meg nyilvános pitch-üket.

 

Business Express Program személyes jelenlét mellett zajlik majd a Z épület 10. emeletén. A Timeline itt  olvasható.

 

 

FIEK