Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Hamarosan BME Horizon Europe 2023-2024 Launch Week

2023. 01. 23.

A rendezvényt a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (FIEK) szervezi, célja, hogy segítse a BME kutatóinak felkészülését a sikeres európai kutatási pályázati szereplésre.

Tavaly decemberben több mint 750 felhívás jelent meg a Horizon Europe 2023-24-es pályázati program keretében, de ez a szám a következő időszakban, az új felhívások megjelenésével várhatóan nőni fog. A pályázatok, szinte minden kutatási területen egyaránt lehetőséget kínálnak egyéni és konzorciális pályázatokra, bottom-up, illetve alkalmazott kutatási lehetőségekre, kutatás-központú, vagy technológiai fejlesztésre fókuszáló pályázatokra is.

A január 30 - február  3. között megrendezésre kerülő BME Horizon Europe 2023-24 Launch Week célja, hogy segítse a BME kutatóinak felkészülését a sikeres pályázati szereplésre:

  • Támogassa közös érdeklődésű és komplementer tudású kutatói teamek  találkozását, pályázati együttműködések elindítását
  • személyre szabott, praktikus tájékoztatást adjon pályázati formákról és lehetőségekről,
  • tájékoztatást adjon olyan területeken, melyekben az európai pályázatok logikája jelentősen eltér a magyar pályázati rendszerétől.

 

A rendezvényen a FIEK új formátumokkal támogatja a párbeszédet, a kapcsolatteremtést, és az előre megadott témákon kívüllehetőség van a programot a résztvevők érdeklődésének megfelelően alakítani.

A Launch Week program előkészítéseként a FIEK a BME Competence Map-en szereplő kutatócsoportok részére személyre szabott tervet készít a számukra relevánsnak tartott Horizon Europe pályázati felhívásokból. A kutatócsoportok javaslatokat kapnak arra nézve is, hogy az érdeklődésük alapján mely más kutatócsoportokkal lenne érdemes a szerdai matchmaking session során rövid találkozót szervezni és konzultációs időpontokat foglalhatnak a csütörtök-pénteki napokra.

 

 

BME FIEK