Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

Éjszakai találkozás a tudományokkal a Műegyetemen

2024. 09. 10.
KÉ

Több mint 70 remek program, ami biztosan ébren tart a műegyetemi Kutatók Éjszakáján

A Műegyetem idén több mint 70 programmal széles körben mutatja be a tudományok iránt érdeklődőknek a BME-n folyó kutatómunkát a Kutatók Éjszakáján. Ahogy az elmúlt éveben, úgy idén is az intézmény mind a 8 kara és a BME Könyvtára és Levéltára is várja a látogatókat. Ezen az éjszakán az érdeklődők betekinthetnek korunk legizgalmasabb tudományos kutatásaiba, beleértve az adott területeken túlnyúló hatásokat is. Előadást hallhatnak arról, hogy hova viszi a víz a műanyagot, megismerhetik a Műegyetem 20. olimpiai bajnoka, Nagy Dávid sikerének sporttudományi hátterét, megtudhatják, mit mutat a klímamérleg. A legmodernebb sugársebészet és az alkalmazott mikrobiológia, azaz a biotechnológiai rejtelmeibe is bepillanthatnak.

Nemcsak a műszaki tudományok iránt érdeklődők találhatnak izgalmas programokat: szó esik a képzőművészet és a műkincs-kereskedelem aktuális jogi kérdéseiről, lesz előadás „Lehetséges-e a városban fenntarthatóan élni?” címmel arról, hogy a városlakók miként segíthetik a fenntarthatóságot. Ezen az éjszakán megnyílnak laboratóriumok a közönség előtt: bárki tehet egy sétát vízlaborban, a műegyetemi tanreaktorban, megnézheti a Kármán Tódor Szélcsatorna Laboratóriumot, megpróbálhat távoli űreszközökkel beszélgetni. 

Kutatók éjszája

Akik nemcsak a jövővel szeretnének megismerkedni, azok az Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár rejtett, ritkán látott oldalával vezetett túrán ismerkedhetnek meg. Találkozz most a tudománnyal a Műegyetem programjain, mert Kutatók Éjszakája csak egyszer van egy évben!

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság