Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

A BME segít a felvetteknek, hogy ne legyen mumus a matek

2024. 07. 25.
bme

Egyhetes augusztusi felzárkóztató tábort rendez az egyetem – azoknak is, akiknek a középiskolában nem volt nagy gondjuk a tárggyal.

A közhelyszótár úgy tartja, hogy a Műegyetemet nehéz elvégezni, és mint minden közhely, ez is legalább részben igaz. Különösen azokra a szakokra, ahol jelen van a matematika nevű mumus.

A matek sokaknak már az egyetemi tanulmányaik elején nagy próbatétel, esetenként rögtön az első félévben megnehezítve egy-egy tárgy elvégzését. Akár olyanoknak is, akiknek középiskolában nem voltak nagy gondjaik vele.

Ennek egyszerűen az az oka, hogy a középiskolai oktatás változása miatt bizonyos, a BME képzéseihez szükséges alapismereteknek már nem minden érettségiző van a birtokában. Ami azt is jelenti, hogy 

a probléma viszonylag könnyen orvosolható egy felzárkóztató kurzussal.

A BME ezért úgy döntött, hogy a frissen felvett hallgatóknak augusztus 11. és 17. között Szintrehozó Matematika Tábort szervez a Műegyetemi Szakkollégiumok Közösségének néhány elhivatott tagja segítségével.

A táborban hallgatók által tartott tantermi kurzusokon és minél inkább személyre szabott tanulószobás foglalkozásokon lehet elsajátítani azt a tudást matematikából, ami a Műegyetem mérnöki, gazdasági vagy természettudományos képzéseinek teljesítéséhez nélkülözhetetlen.

A felvételi értesítővel jön az információ

Az egyhetes, igény szerint bejárós vagy bentlakásos felzárkóztató kurzus előreláthatóan önköltséges lesz, az étkezés igénylése a (kollégiumi) szálláshoz hasonlóan opcionális. Az egyetem a felvételi értesítéssel együtt tájékoztatja az érintetteket a részletekről és a jelentkezési lehetőségről.

A tudás átadása mellett cél annak a megmutatása is, hogy a BME olyan közösség, ahol minden diák feladata segíteni azon társainak, akiknek szükségük van a támogatásra.

Rektori Kabinet, Kommunikációs Igazgatóság