Ugrás a tartalomra

Hírfolyam

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és az NKFI Hivatal vezetőinek látogatása a BME-n

2023. 01. 27.

Január 26-án délelőtt a Műegyetemre látogatott Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár és Sebők Katalin, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese.

A vendégeket Czigány Tibor rektor és Levendovszky János tudományos és innovációs rektorhelyettes, Dale A. Martin, az EELISA (European Engineering Learning Innovation and Science Alliance) egyetemi szövetség elnöke, valamint Charaf Hassan a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja fogadták.

A látogatás során Levendovszky János röviden bemutatta a gyerekegyetemet, a családbarát egyetem kezdeményezést, a BME Nemi Egyenlőség Stratégiáját, valamint tehetséggondozó programját.  

A megbeszélésen elhangzott, hogy a BME-n önálló munkacsoport dolgozik azoknak az intézkedéseknek a megvalósításán, amelyek az egyetem működését még inkább családbaráttá teszik a jövőben.  A megbeszélésen külön hangsúlyt kapott a sok éve fennálló Gyerekegyetem programsorozat is, amelynek alkalmával a jelentkező 8 és 14 év közötti gyerekeknek lehetősége van bepillantást nyerni az igazi egyetemi életbe, nekik szóló előadásokon vehetnek részt, a kiscsoportos foglalkozásokon pedig olyan kísérleteket próbálhatnak ki, amelyeket addig csak a filmekben láthattak. Ennek részleteit Dallos Györgyi, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Dékáni Hivatalának vezetője ismertette.

A program az Ipar 4.0 Technológiai központ személyes látogatásával zárult, ahol húsznál több Ipar 4.0 mintaalkalmazás tekinthető meg, szemléltetve az ipari digitalizációban rejlő lehetőségeket, amelyeket Kovács László az Ipar 4.0 Központ vezetője mutatott be. Egyúttal Joó Attila FIEK igazgató ismertette a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) által elért eredményeket, az egyetemen folyó startupfejlesztő programokat.

 

 

Rektori Kabinet Kommunikációs Igazgatóság

Fotó forrása: Kulturális és Innovációs Minisztérium