Közeledik február 15., Fizikus-mérnök szak, RobonAUT, EELISA beszámolók

Az online sajtó hírei a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről 2024. január 25. és február 7. között.

bme.hu – 2024.02.07.

Közeledik február 15. – Minden információ egy helyen a Műegyetemről

A felvi.bme.hu oldal az általános tudnivalókon túl pontszámító kalkulátorral és szakkeresővel is segíti az eligazodást és a döntéshozatalt.

Bihari Péter, a BME oktatási rektorhelyettesének interjúja hasznos támpontokat ad, és tisztázza a műegyetemi pontszámítás logikáját és rendszerét. A Miért válaszd a Műegyetemet első helyen? rendezvényünkkel, amit személyesen és az online térben is elérhetővé tettünk, újabb alkalmat kínáltunk a BME sokszínűségének bemutatására. A kerekasztal beszélgetés részvevői nemcsak a felvételi eljárással kapcsolatban adtak hasznos információkat, hanem a Műegyetem általi lehetőségekkel és a közösségi élettel is megismertették az érdeklődőket. Azok számára, akik lemaradtak jó hír, hogy a rendezvényről készült videó továbbra is elérhető.

https://www.bme.hu/hirek/20240207/Kozeledik_februar_15_Minden_informacio_egy_helyen_a_Muegyetemrol

 

bme.hu – 2024.02.07.

Jövő a jelenben – fizikus-mérnök szak a BME-n

Egy amerikai tanulmány szerint már a közeljövőben hatványozottan szükség lesz a számítástechnikai, természettudományos és mérnöki tudásra. Ezt kínálja a fizikus-mérnök szak. Az angol nyelvű fizikus-mérnök képzést vezető nyugati műszaki egyetemek mintájára hozta létre a BME: a felgyorsult technológiai fejlődés korszakában nagy szükség van olyan szakemberekre, akik erős természettudományos ismeretekkel, jó matematikai és fizikai alapokkal rendelkeznek, és ezekre építkezve a gyakorlatban alkalmazható, innovatív mérnöki tudásra is szert tesznek tanulmányaik során. A jövő szakmái mind a dinamikusan fejlődő területekről kerülnek ki, mint a mesterséges intelligencia, az informatika, a gyógyszerészet, az orvosi technológiák és azok a határterületi képzések, amelyek több tudományterület tudását ötvözik, ezek közé tartozik a BME fizikus-mérnök képzése is. A Boston Consulting Group tanulmánya szerint a számítástechnikai, természettudományos, technológiai, matematikai és mérnöki tudásra hatványozottan szükség lesz. A területekhez szorosan kapcsolódó képzést nyújtó BME fizikus-mérnök szak hallgatói egymásra épülő, kompetitív tudást szerezhetnek, a folyamatosan változó trendekhez igazodva az innovációs képességet és a szellemi tulajdon fontosságát is fókuszba helyezve.

https://www.bme.hu/hirek/20240207/Jovo_a_jelenben_fizikus_mernok_szak_a_BMEn

média megjelenés:

https://eduline.hu/felsooktatas/20240206_mernok_kepzes_BME_jovo_munkai_technologiai_fejlodes_oktatas_valtozasa

https://www.penzcentrum.hu/karrier/20240206/ezek-lesznek-a-jovo-elit-szakmai-jol-megszedheti-magat-aki-kitanulja-1146680

https://www.hrportal.hu/hr/mi-lesz-a-szakmad-meg-fel-sem-talaltak-igy-keszulj-a-jovo-munkaeropiacara-20240206.html

 

bme.hu – 2024.02.06.

MBA diploma a Műegyetemről: tervezői gondolkodás a menedzsmentben

A február 6-i online beszélgetésen bemutatkozó Master of Business Administration (MBA) szak oktatói a design thinking módszertanról nyilatkoztak a Portfolio-nak. A BME MBA programja megismerhető a szak február 6-i tájékoztató eseményén, de egy friss interjúból is számos részlet megtudható a képzésről. A BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának immár három évtizede sikeres menedzserképzése a legmodernebb módszertanokat ismerteti meg a hallgatókkal. A portfolio.hu a design thinkingről kérdezte a BME oktatóit és a szak korábbi hallgatóját.

https://www.bme.hu/hirek/20240206/MBA_diploma_a_Muegyetemrol_tervezoi_gondolkodas_a_menedzsmentben

média megjelenés:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240205/kevesen-gondolnak-hogy-ezzel-a-tudassal-milyen-nagyot-lehet-elorelepni-a-karrierben-667081

 

bme.hu – 2024.02.06.

„Az energia a fizika minden területét átható fogalom – ismerjük meg!”

Újból látványos kísérleti bemutatóval indította az évet Härtlein Károly. Nincs mese, ezt minden középiskolásnak látnia kell! „Pedagógusként azt gondolom, hogy talán az egyik legnehezebben tanítható fizikai fogalom az energia. Egy bonyolult fogalom, ami a fizika minden fejezetében megtalálható, így valójában csak akkor ismerhetjük meg igazán, ha a fizika valamennyi területét alaposan elsajátítottuk. Nem beszélve egyéb természettudományi területekről, mint a kémia vagy a biológia, ahol az energiának ugyancsak meghatározó szerepe van az egyes folyamatokban. Az év első bemutatóján a fizika oldaláról vettük górcső alá mindazt, amit az energiáról tudni érdemes” – foglalta össze a 2024. év első közönségtalálkozójáról Härtlein Károly, a BME Természettudományi Kar (BME TTK) Fizikai Intézetének mesteroktatója, akit tavaly Prima Primissima Díjjal is kitüntettek.

https://www.bme.hu/hirek/20240206/Az_energia_a_fizika_minden_teruletet_athato_fogalom_ismerjuk_meg

 

profitline.hu - 2024.02.06.

Ezek a diplomák a legkeresettebbek jelenleg a munkaerőpiacon

A Profession.hu adatbázisában szereplő aktív - egy évnél nem régebben frissített profilok - alapján, a diplomás felhasználók legnagyobb arányban a Debreceni Egyetemről, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemről, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről és a Szegedi Tudományegyetemről kerültek ki. A mintában 75 000 munkavállaló és 15 egyetem szerepel. - Mely területeken van szükség leginkább diplomásokra? - A diplomát igénylő területek közül leginkább a cégvezetés és menedzsment, a jog, jogi tanácsadás és a marketing, média, PR volt a három leginkább keresett terület az elmúlt egy évben a munkavállalók részéről.

további megjelenések:

https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/legkeresettebb-diplomak-elhelyezkedes-munka-allashirdetes.784639.html

https://figyelo.hu/hirek/ezek-a-diplomak-a-legkeresettebbek-jelenleg-a-munkaeropiacon-210835/

https://trademagazin.hu/hu/ezek-a-diplomak-a-legkeresettebbek-jelenleg-a-munkaeropiacon/

https://www.digitalhungary.hu/gazdasag/Ezek-a-diplomak-a-legkeresettebbek-jelenleg-a-munkaeropiacon/23404/

https://telex.hu/gazdasag/2024/02/05/diplomas-allasok-profession-orvos-t...

https://rtl.hu/gazdasag/2024/02/05/legkeresettebb-diplomak-munkaeropiac

 

hrportal.hu - 2024.02.06.

Tanári ösztöndíjprogramot hirdet a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

Az alapítvány az ösztöndíjjal a Pannon Egyetem Humántudományi Kar, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar és a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar 2023 őszén vagy a 2024 tavaszi félévében induló 4 féléves egyetemi szakirányú továbbképzésein résztvevők képzési költségeit támogatja. A pályázat feltétele egy motivációs levél, amely tartalmazza a fenntarthatóságra nevelés terén szerzett tapasztalatok felsorolását vagy ennek hiányában a képzésen szerzett fenntarthatósági ismeretek oktatásba integrálhatóságának tervét.

további megjelenések:

https://eduline.hu/felsooktatas/20240206_tanari_osztondij_Kek_Bolygo_Alapitvany

https://greendex.hu/tanari-osztondijprogram-kek-bolygo-klimavedelmi-alapitvany/

https://webradio.hu/hirek/belfold/tanari-osztondijprogramot-hirdet-a-kek-bolygo-klimavedelmi-alapitvany#google_vignette

https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/02/tanari-osztondijprogramot-hirdet...

 

bme.hu – 2024.02.05. - beharangozó

Hamarosan startol a műegyetemi autonóm robotverseny

Izgalmas mérnökviadalt ígérnek a RobonAUT szervezői. A döntőre minden korosztályból várják a szurkolókat, a robotika és a programozás iránt érdeklődőket. 2024. február 10-én (szombaton) 10:00 órától a Műegyetem „Q” épületének aulájában rendezik meg a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (BME VIK) autonóm robotversenyét, a sajtónyilvános RobonAUT döntőt. A 15. alkalommal életre hívott mérnökhallgatói viadal a BME VIK féléves tantárgyának megkoronázása: a diákok féléves munkájának utolsó felvonása, amikor a csapatok által megtervezett és megépített robotautók különböző versenyszámokban mérik össze tudásukat

https://www.bme.hu/hirek/20240205/Hamarosan_startol_a_muegyetemi_autonom_robotverseny

média megjelenés:

https://gyartastrend.hu/cikk/hamarosan-startol-a-muegyetemi-autonom-robotverseny

 

kreativ.hu – 2024.02.05.

Honnan kerülnek ki a jövő kommunikációs szakemberei?

Itt a legnépszerűbb egyetem a pár éve alapítványi formában működő Corvinus, második helyen a BME áll, harmadik helyen pedig az ELTE. A vizsgált időszak utolsó öt évében átlagosan 87 százaléka a diákoknak nem tanult tovább, a doktori képzésen tanulmányaikat folytatók száma viszont a 2018-ig tartó mélyzuhanás után a 2020/21-es időszakban felkúszott 4,26 százalékra. A mesteresek körében viszont már tendenciózusan többen helyezkednek el a marketingvilágában, mint az újságírásban.

https://kreativ.hu/cikk/honnan-kerulnek-ki-a-jovo-mediaszakemberei

 

uzletem.hu – 2024.02.05.

Átadták a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny díjait

A Szállodaipar-vendéglátás kategóriában a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata, "SZÉPlace" néven bemutatott digitális innovációval nyerte el a fődíjat. Az alkalmazás széleskörű segítséget nyújt a SZÉP kártya összegek turisztikai célú felhasználásában, és az ötvenezer elfogadóhelyről részletes információt nyújt. A csapat tagjai: Szilágyi Borbála, Szilágyi Sára és Fehér Mátyás Sándor. Különdíjak Az Aktív turizmus kategóriában a "Riding Time" elnevezésű projekt hozta el a különdíjat, amely a hazai lovasturizmus nemzetközi szintre emelését célozza.

https://uzletem.hu/turizmus/atadtak-a-checkinn-turisztikai-innovacios-verseny-dijait/rsslink/rss2

további megjelenésekek:

https://webradio.hu/hirek/gazdasag/kihirdettek-a-checkinn-turisztikai-innovacios-verseny-nyerteseit

https://trademagazin.hu/hu/kihirdettek-a-checkinn-turisztikai-innovacios-verseny-nyerteseit/

https://profitline.hu/megvannak-a-checkinn-turisztikai-innovacios-verseny-nyertesei-458065

https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20240202-kihirdettek-a-checkinn-turisztikai-innovacios-verseny-nyerteseit

autopro.hu – 2024.02.04.

Fejlesztések sokaságával jeleskedtek a hallgatói csapatok

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is több hallgatói versenycsapattal büszkélkedhet. Egyikük a BME Formula Racing Team (BME FRT), mely, mint neve is sejteti, a nemzetközi Formula Student versenyeken mutatja meg évről-évre a magyar mérnöknövendékek tehetségét… A fővárosi egyetem reputációját erősítő egyik másik csapat, a BME Motorsport számára valóban különleges volt a 2023-as év…. A BME Motorsport több dobogós helyezéssel térhetet haza, a tapasztalatok pedig megerősítésül szolgáltak számukra, hogy a hibrid technológiával jó úton járnak.

https://autopro.hu/techtogether/fejlesztesek-sokasagaval-jeleskedtek-a-hallgatoi-csapatok/1045363

 

uniside.hu – 2024.02.03.

A fizikus-mérnök alapképzésünk folytatásaként fontolgatjuk a fizikus-mérnök mesterképzés beindítását is

A fizikus és fizikus-mérnöki képzés iránt is hatalmas a munkaerőpiaci érdeklődés mind hazánkban, mind nemzetközi szinten - fejti ki Fehér Titusz, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara Fizikai Intézetének igazgatóhelyettese. A A fizikus-mérnök alapképzésünk folytatásaként fontolgatjuk a fizikus-mérnök mesterképzés beindítását is bejegyzés először Uniside-on jelent meg. Milyen képzéseket ajánl a továbbtanulni vágyóknak a BME Fizikai Intézete?

https://uniside.hu/fizikus-mernok-alapkepzes-folytatas-fizikus-mernok-mesterkepzes-beinditasa/

 

bme.hu – 2024.02.02

Tajvantól Mexikóig - Párizson át – BME-s hallgatók élménybeszámolói

Nemzetközi Mobilitási Infónap a külföldi ösztöndíj lehetőségekről, élménybeszámolók távoli országokban szerzett tapasztalatokról – két januári program a mobilitásról a BME-n. 2024. január 22-én került sor online a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága szervezésében a mobilitási infónapra, ahol a BME hallgatói számára elérhető ösztöndíjlehetőségeket mutatták be. Az online fórumra 130 hallgató jelentkezett be, és a pályázati információkat követően nagyon sok kérdés is megválaszolásra került. Az érdeklődést jelzi az is, hogy a rögzített felvételhez azóta még 70 hallgató kért hozzáférést. Az eseményen az EELISA Európai Egyetemi Szövetség elérhető pályázati lehetőségeiről, a CEEPUS mobilitási programról, a PES fizetett szakmai gyakornoki lehetőségről IS információkat kaptak az érdeklődők.

https://www.bme.hu/hirek/20240202/Tajvantol_Mexikoig_Parizson_at_BMEs_hallgatok_elmenybeszamoloi

 

 

bme.hu – 2024.02.01

Egymilliárd forint támogatást kapnak a műegyetemi PhD-hallgatók projektjei

A BME a legsikeresebb pályázó intézmény a Kooperatív Doktori Program legújabb felhívásán. A támogatási keret csaknem negyedét műegyetemi fiatalok nyerték el. Összesen több mint 4 milliárd forint ösztöndíjtámogatásban részesül 17 hazai egyetem 150 pályázója a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapjából (NKFI Alap). A pályázó egyetemek közül a BME magasan a legsikeresebb: 36 ifjú, piacorientált kutató-fejlesztői munkát végző szakember pályamunkáját választották ki. A műegyetemi ösztöndíjasok, témavezetőik és vállalati szakértőik, illetve a fiatalok doktori iskolái összesen 995.640.000 forint támogatásban részesülnek, ami a rendelkezésre álló keret közel negyede.

https://www.bme.hu/hirek/20240201/Egymilliard_forint_tamogatast_kapnak_a_muegyetemi_PhD_hallgatok_projektjei

 

bme.hu – 2024.01.31

Kerekasztal válaszok a kérdésre: miért válaszd első helyen a Műegyetemet?

Sikeres volt a január 30-án a továbbtanulásról és a BME előnyeiről megrendezett kerekasztal beszélgetés. A hibrid eseményt az interneten több százan kísérték figyelemmel. A felsőoktatási jelentkezési határidő- február 15.- közeledtével a Műegyetem élőben, online is közvetített rendezvénnyel segítette a felvételizőket döntésük meghozatalában. A kerekasztal beszélgetés részvevői nemcsak a pontszámítással kapcsolatban adtak hasznos információkat, hanem az egyetemi élettel is megismertették az érdeklődőket.

https://www.bme.hu/hirek/20240131/Kerekasztal_valaszok_a_kerdesre_miert_valaszd_elso_helyen_a_Muegyetemet

 

bme.hu – 2024.01.31.

Fejlődő magyar-brazil űrkutatási kapcsolatok

Tavaly év végén több, az űrkutatást érintő témában folytatott megbeszélést Brazíliában Bacsárdi László a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar docense. Tavaly év végén a Brazil Űrügynökség elnökével is tárgyalt Bacsárdi László, aki a Sao Paulo-i főkonzulátus meghívására utazott Braziliába. Dr. Marco Antonio Chamon elnök úrral és kollégáival tartott megbeszélésen több olyan területet is érintettek, amely érdekes lehet a hazai űrszektor számára. Az egyeztetésen a hazai űroktatási programok is szóba kerültek, többek között a VIK által gondozott űrmérnök mesterképzés is. Az űrmérnöki mesterképzés szakfelelőseként találkozott a Brazíliavárosi Egyetem (University of Brasilia) űrképzéséért felelős vezetőjével, Ronne Toledoval, akivel űroktatási együttműködésről egyeztetett, ezt követően pedig a Brazil Űrkutatási Intézet igazgatójával, Clezio Marcos de Nardin úrral tárgyalt lehetséges űrkutatási és űroktatási együttműködésekről. A tárgyalások eredményeiről kérdeztük Bacsárdi Lászlót.

https://www.bme.hu/hirek/20240131/Fejlodo_magyar_brazil_urkutatasi_kapcsolatok

 

bme.hu – 2024.01.30.

Megjelent az Alumni BME 2024

A BME Kancellária Értékesítési és Szolgáltatási Igazgatóság gondozásában megjelent az Alumni magazin, melyben Alma materük jelenéről és a jövőjéről olvashatnak a BME öregdiákjai. A magazin színes és átfogó képet ad az egyetem innovációs törekvéseiről, sikeres hallgatói statupjairól, versenycsapatainak 2023-as eredményeiről. Többek között interjúkat olvashatnak sikeres műegyetemi kutatókkal, megismerkedhetnek azzal is hogyan reagál a BME a piaci igények változására, mit tesz a fentarthatóságért a Műegyetem.

https://www.bme.hu/hirek/20240130/Megjelent_az_Alumni_BME_2024

 

bme.hu – 2024.01.30.

Repülőmérnök képzés a BME-n – egy százéves történet folytatása

Február 15-ig lehet jelentkezni a BME új, szeptemberben angol nyelven induló önköltséges repülőmérnöki BSc képzésére. A szeptembertől induló angol nyelvű önköltséges képzésre február 15-ig lehet jelentkezni. A képzés célja, hogy a végzett repülőmérnökök az ipari szereplők elvárásainak megfelelően képesek legyenek hivatásos pilótaként repülőgépet vezetni, továbbá a légitársaságoknál, intézményeknél beosztott-mérnöki feladatok ellátására a repüléstervezés, a repülőgépgyártás, a repülőgép üzemeltetés, tesztelés, karbantartás, javítás és az újrahasznosítás területein, valamint megfelelő felkészültséggel fognak rendelkezni a járműmérnöki tanulmányaik folytatásához MSc szinten.

https://www.bme.hu/hirek/20240130/Repulomernok_kepzes_a_BMEn_egy_szazeves_tortenet_folytatasa

 

bme.hu - 2024.01.29.

Régészet és építészet együtt a Magyar Nemzeti Múzeumban

A BME Építészmérnöki Kara Exploratív Építészeti Tanszékének köszönhetően a Műegyetemhez is kapcsolódik a „Magányos hegy kincsei – Évezredes történetek a Somló-hegyen” című kiállítás. A január 30-án nyíló tárlat Somló-hegyen zajló legújabb régészeti kutatások eredményein és a magyar régészet hőskorából származó felfedezéseken keresztül mutatja be a Somló-hegy késő bronzkori és kora vaskori világát, a hegyet uraló harcosok szokásait és a két korszak kivételes tehetségű fémművesmestereinek legszebb alkotásait. Az építészet társművészetként és társtudományként jelenik meg: a Műegyetem építészhallgatóinak somlói kötődésű válogatott tervei, makettjei kerülnek vizuális párbeszédbe a különleges tárlat leleteivel.

https://www.bme.hu/hirek/20240129/Regeszet_es_epiteszet_egyutt_a_Magyar_Nemzeti_Muzeumban

 

 

bme.hu – 2024.01.29

Megemlékezés Orosz Lászlóra január 31-én

A legendás tanár emlékének tisztelegve a Fizikai Intézet megemlékezést tart a BME F épület 29-es termében 2024. január 31-én 18 órai kezdettel. Orosz László, a BME Természettudományi Kar legendás tanára 2023 decemberében hunyt el. Orosz tanár úr a fizikaoktatás, a tudományos ismeretterjesztés és az áltudományok elleni küzdelem terén végzett sokoldalú munkájával több ezer fiatalnak mutatott példát.

https://www.bme.hu/hirek/20240129/Megemlekezes_Orosz_Laszlora_januar_31en

 

bme.hu – 2024.01.29

Gyors válasz minden felvételizői kérdésre

A felvi.bme.hu mellett új ügyfélszolgálattal is segíti a BME a felvételizőket. A kérdéseket a felveteli@bme.hu címre várják a munkatársak.

Felvételi Osztály és Ügyfélszolgálat jött létre a Műegyetem Központi Tanulmányi Hivatalán belül. A felvi.bme.hu oldalon elérhető pontszámító kalkulátor és szakkereső mellett ezzel a szolgáltatással is segíti a BME az új felvételi rendszerrel és a műegyetemi képzésekkel kapcsolatos tájékozódást.

https://www.bme.hu/hirek/20240129/Gyors_valasz_minden_felvetelizoi_kerdesre

 

bme.hu – 2024.01.26

A dobogó két fokára is műegyetemista versenycsapat állhatott fel

A Mérnöki kreativitásra, új ötletekre és agilitásra is szükség volt a legutóbbi Techtogether hallgatói megmérettetésen. Az arany és a bronz a BME-re került. Összesen 14 mérnökhallgatói versenycsapat vett részt a TECHTOGETHER+ járműipari konferencia, kiállítás és rendezvény keretében tartott Techtogether megmérettetésen. Két műegyetemi formáció is a legjobbak között végzett: a dobogó legfelső fokára a BME Formula Racing Team (BME FRT) állhatott, míg a bronzérem a BME Motorsporthoz került, ráadásként a BME Shark Team is nyert különdíjat.

https://www.bme.hu/hirek/20240126/A_dobogo_ket_fokara_is_muegyetemista_versenycsapat_allhatott_fel

 

bme.hu – 2024.01.26

Nyílt Nap a Gazdaság-és Társadalomtudományi Karon

Idén egy lazább, beszélgetős nyílt napra invitáljuk az érdeklődőket, felvételizőket a Q épületbe. A BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Kara január 31-én 17 órától várja a gazdasági és társadalomtudományi képzések iránt érdeklődő diákokat a Q épület negyedik emeletén, egy kötetlen formában megtartott nyílt napra, melyen a 6 alapszakunk és 11 mesterszakunk egyszerre mutatkozik be.

https://www.bme.hu/hirek/20240126/Nyilt_Nap_a_Gazdasag_es_Tarsadalomtudomanyi_Karon

 

bme.hu – 2024.01.25

Keresztféléves felvételi eredmények: továbbra is a BME a legnépszerűbb egyetem

Őrzi első helyét a Műegyetem a novemberben jelentkezettek között. A tanulmányait a mostani keresztfélévben megkezdő minden ötödik egyetemista a BME hallgatója lesz. A február 15-i határidővel záruló, jelenleg folyamatban lévő általános felvételi eljárás mellett, a BME esetében fontos a keresztféléves felvételi is, amelyre 2023. november 15-ig lehetett jelentkezni. A BME mesterszakjai hagyományosan nagyon népszerűek a keresztféléves felvételin és ez a friss eredmények alapján változatlan

https://www.bme.hu/hirek/20240125/Keresztfeleves_felveteli_eredmenyek_tovabbra_is_a_BME_a_legnepszerubb_egyetem

 

bme.hu – 2024.01.25

Land Rover és BME: stratégiai partnerség lendületben

A BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara számos kiemelkedő ipari partnerrel működik együtt. A Gépjárműtechnológia Tanszék egyik stratégiai partnere a Jaguar Land Rover. A BME Gépjárműtechnológia Tanszéke és a Jaguar Land Rover Hungary Kft. (JLR) kooperációja közel 5 éves múltra tekint vissza. Már Nevijo Mance, a JLR első magyarországi ügyvezetője is jó lehetőséget látott a partnerségben. Utódja, Garaba Ákos pedig új lendületet szeretne adni ennek az együttműködésnek.

https://www.bme.hu/hirek/20240125/Jaguar_Land_Rover_es_BME_strategiai_partnerseg_lenduletben

 

bme.hu – 2024.01.25

A BME is része a Vietnámmal kötött felsőoktatási partnerségnek

Az új együttműködési megállapodások aláírása tovább bővítheti a tudományos együttműködést Vietnám és Magyarország között- mondta Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnök. Czigány Tibor rektor és Koczkáné Csiszár Emília nemzetközi rektorhelyettes képviselte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet az új megállapodás aláírási ünnepségén. Az eseményen a BME és a University of Transport and Communications (Hanoi) rektorai a 2018-ban megkötött megállapodást újították meg aláírásukkal.

https://www.bme.hu/hirek/20240125/A_BME_is_resze_a%20_Vietnammal_kotott_felsooktatasi_partnersegnek